Petra Schultz
Hondenmanieren Leeuwarden en Friesland
Privéles,Gedragstherapie en Puppycursus


Recensies

 

Anja (heeft 2 lessen gedragstherapie gevolgd)

honden.manieren.net

 

Wij zijn de eigenaars van een felle tante, Rihanna, een bijna 3 jarige Duitse Herder teef. Ze is onze tweede herder. Dus we dachten wel aardig uit de voeten te kunnen met het ras " Duitse Herder" Maar met deze dame hadden we aardig onze handen vol.

Als ik met haar buiten liep en ik kwam een andere hond tegen dan ging ze als een gek te keer in de vorm van blaffen, borstelen met de haren op de rug, trekken aan de lijn.

Kortom, niet echt de meest ideale en leukste manier om je hond uit te laten. Ik werd er zelf ook nog eens erg onzeker van en ging zodra ik een andere hond zag, direct rechtsomkeer om de confrontatie uit de weg te gaan. Een gehoorzaamheidscurcus gevolgd en een gedragstherapeut ingeschakeld.

Deze andere gedragstherapeut probeerde mij te overtuigen dat afleiden met een koekje en weglopen van de andere hond de beste methode was.

Helaas was dit bij onze hond niet aan de orde. Zakken vol met koekjes mocht tijdens de wandeling niet baten.

Toen er kortgeleden toch een akkefietje ontstond met een andere hond , vond ik het genoeg geweest en ben gaan zoeken naar een andere gedragstherapeut en zo kwam ik uit bij Petra.

Even bij ons thuis kennis gemaakt en ik was erg benieuwd naar haar methode. Ze heeft het eea uitgelegd wat haar plan van aanpak was. 

Duidelijke taal en geen gedoe met koekjes en dat soort zaken. En jahoor, binnen een drie kwartier was het klusje geklaard. Met hele makkelijke handelingen kan ik nu weer met zelfvertrouwen met onze Duitse Herder rustig buiten lopen en ben ik een stuk minder gespannen, wat natuurlijk weer een goed  effect heeft op onze hond. Ze borstelt, en blaft niet meer naar andere honden als ik ze passeer.

Ik ben echt heel blij dat Petra met vrij makkelijke handvatten mij heeft kunnen helpen zodat ik onze hond beter de baas ben. Mijn man had minder problemen met haar, maar ook hij is inmiddels over op de nieuwe wijze van uitlaten. Ik kan iedereen aanraden die problemen heeft met hun hond om Petra in te schakelen, echt Top top top!!!! 

 
<-- terug

volgende -->