Petra Schultz
Hondenmanieren Leeuwarden en Friesland
Privéles,Gedragstherapie en Puppycursus


Op zoek naar een oplossing

hunden.manieren.net


Voordat u overweegt een gedragstherapeut in te schakelen, heeft u waarschijnlijk al via een aantal andere wegen geprobeerd een oplossing voor het probleemgedrag van uw hond te vinden.
Internet, boeken, televisie, vrienden, familie, dierenartsen en hondentrainers geven adviezen, die allemaal op verschillende methodes en theorieën baseren.
U moet het probleemgedrag negeren, de hond straffen of met koekjes belonen! U moet de situaties mijden, die het gedrag opwekken, speur- of behendigheidscursussen volgen, waardoor het eigenlijke probleem indirect opgelost zal worden, of u moet juist met probleemsituaties oefenen en dat moet dagelijks en maanden lang! De oplossing is een positieve clickertraining of en stroomhalsband!
Dit allemaal kan heel verwarrend worden. Wat is nou goed en wat is fout?
Uw hond weet niets van een blackbox trainingsmethode of een dominantietheorie. En de moederteef gebruikt ook geen clicker of halti om haar puppies op te voeden. Door te veel verschillende of ongeschikte trainingsmethodes is de hond vaak net zo verward als zijn baas.

 

Mijn werkwijze

 

Daarom is een duidelijke en makkelijk uit te voeren aanpak heel belangrijk.
Hierbij wordt er niet alleen rekening gehouden met de natuur van de hond maar ook met de mogelijkheden van de baas.
In tegenstelling tot andere trainingsmethodes proberen wij niet het ongewenst gedrag met behulp van beloningsvoer of straffen om te buigen, maar  pakken wij het probleem bij zijn oorzaak aan. Zo kunt u direct invloed uit oefenen op het probleemgedrag, waardoor er vaak na enkele minuten al duidelijke veranderingen in de reacties van uw hond te zien zijn!
Om een beter beeld van mijn manier van werken en de resultaten te krijgen, kunt u mijn Recensies bekijken, waarin klanten hun ervaringen met Hondenmanieren delen.

Veel plezier bij het lezen!