Petra Schultz
Hondenmanieren Leeuwarden en Friesland
Privéles,Gedragstherapie en PuppycursusRecensies

 

José en Ruud (hebben 3 lessen gedragstherapie gevolgd)

honden.manieren.net


Na jaren van uitvalgedrag van onze hond naar andere honden (ook al werd het al wat minder heftig) wilden we er eindelijk wel eens helemaal vanaf.
We wisten dat het anders kon, omdat hij het gedrag niet had toen hij als 2,5 jarige hond bij ons kwam. Het moest aan ons liggen, onze houding of een verkeerde conditionering. Maar hoe doorbreek je het? Daar kwamen we zelf niet uit. Na wat speuren op internet kwam ik uit bij ‘Hondenmanieren’ van Petra. Zij inventariseert eerst het probleem en kijkt dan welke methode ze toe zal passen. We konden onze ogen niet geloven toen ze ‘zo’ met hem wegliep. Dat heeft ons gesterkt in ons (zelf)vertrouwen en na een kwartier konden wij de lijn overnemen. Ondertussen vertelt ze waarom de aanpak zo is, wat er gebeurt, wat je zelf (verkeerd) doet, waarom de hond bepaald gedrag vertoond en waarom je het zo kan doorbreken.
Daarna oefenen en nog eens oefenen. Je moet alert en ‘baas’ blijven. En ook aan een goede verhouding baas-hond blijven werken.
Nu wandelen we weer met en langs andere honden in plaats van ze te ontwijken.

Ook voor geblaf in de auto en bij het ontvangen van gasten thuis hebben we een training van Petra gekregen. En wanneer we in de toekomst nog wat puntjes op de i willen zetten, vragen we Petra weer!

Bedankt Petra!
Groet!
José en Ruud

 

<-- terug

volgende -->